Vi er stolte over at alle produktene våre er GOTS-sertifiserte.

GOTS står for Global Organic Textile Standard, som er en internasjonal standard for økologisk tekstilproduksjon. GOTS-sertifiseringen sikrer at tekstiler som er produsert i henhold til standarden, oppfyller visse krav knyttet til bærekraftighet og sosial rettferdighet gjennom hele produksjonsprosessen.

GOTS-sertifiseringen dekker hele forsyningskjeden for tekstiler, fra råmaterialeproduksjon, tilvirkning, emballasje, etikettering og distribusjon. For å oppnå GOTS-sertifisering må alle trinn i produksjonsprosessen følge strenge retningslinjer og kriterier.

Noen av hovedkravene i GOTS-sertifiseringen inkluderer:

  1. Økologisk råmateriale: Minimum 95% av fiberne i et tekstilprodukt må være av økologisk opprinnelse. Dette betyr at de må dyrkes uten bruk av skadelige kjemikalier som syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel.

  2. Miljøvennlig produksjon: GOTS stiller krav til produksjonsprosessen for å minimere bruk av vann, energi og kjemikalier. Det er også strenge regler for avfallshåndtering og vannrensing.

  3. Sosiale kriterier: GOTS-sertifiseringen tar også hensyn til arbeidsforhold og sosial rettferdighet. Det kreves at arbeiderne har rettferdige lønninger, trygge arbeidsforhold og retten til å organisere seg faglig.

  4. Kjemikalierestriksjoner: GOTS setter grenser for bruk av visse skadelige kjemikalier i produksjonen av tekstiler. Dette inkluderer begrensninger på bruken av fargestoffer, blekemidler og andre kjemikalier som kan være helseskadelige.

GOTS-sertifiseringen gir deg som forbruker tillit til at tekstilene du kjøper er produsert på en miljøvennlig og sosialt ansvarlig måte. Sertifiseringen er anerkjent internasjonalt og blir stadig mer etterspurt i tekstilbransjen, da den fremmer bærekraftige praksiser og bedre arbeidsforhold.